„Атака" трябва да бъде една от първите три политически сили след парламентарните избори и смятам, че ще имаме много добра позиция и за евентуално участие в следващото управление.

Това заяви Волен Сидеров, след като партията внесе документите си за регистрация в ЦИК за изборите за Народно събрание, предаде БТА.

Партията е събрала над 28 хиляди подписа.

Сидеров каза още, че "Атака" е склонна на коалиция с политическа формация, която приеме някои от основните принципи на партията.

Сред тях са спиране на турцизацията на България, на ограбването на страната, както и обръщането на икономическия модел към по-социален, държавно регулиран капитализъм, уточни лидерът на партията.

Той допълни, че освен "Атака", нито една друга политическа сила не е тиражирала своя програма и затова не знае какви позиции споделят останалите партии. Когато видя програмите, ще мога да преценя коя се доближава до нашите идеи, допълни той.

"Атака" още не е подготвила листите си за Народно събрание, посочи Сидеров. Искам да комбинирам отбор от хора, които да бъдат коректни, лоялни към идеята и към ръководството на партията, допълни той.

Сидеров изрази готовност да приложи начин за поемане на конкретен ангажимент от желаещите да станат депутати от "Атака".
Трябва да се приложи такъв ангажимент, защото няма гаранции, прекалено съм препатил от подставени лица, за да подхождам с наивност и доверие, коментира той.

Запитан за партиите, които евентуално могат да привлекат част от електората на "Атака", Сидеров отговори, че е трудно да бъде взет избирател на националистите, защото симпатизантите на формацията са най-убедените, монолитните и привързани към партийните идеи.

Виждаме, че се създават псевдоалтернативи, които с поддръжката на тайни служби и много пари се опитват да се качат на влака за следващия парламент, но мисля, че това няма да се получи,
коментира лидерът на "Атака".

Той допълни, че има данни за подготвяни компромати срещу "Атака" заради силните позиции, които се очертава да има партията.

Тройната коалиция, както и отделни образувания, създадени с много пари, нямат изгода "Атака" да бъде във властта, добави Сидеров.