Препълнена е зала 6 на НДК по време на представянето на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ. Събитието събра представители на изпълнителната власт - министрите от кабинета „ГЕРБ”, народни представители, както и представители на структурите на ГЕРБ по места.

Цецка Цачева, вече официално, кандидатът на ГЕРБ за президент
Обновена

Цецка Цачева, вече официално, кандидатът на ГЕРБ за президент

Пламен Манушев е кандидатът за вицепрезидент

Коктейлни маси са разположени в цялата зала.

Лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов бе посрещнат с бурни овации от присъстващите. Той се ръкува с основните претенденти за поста - Цецка Цачева, Томислав Дончев, Димитър Николов, Йорданка Фандъкова.

Моето дълголетие е силата на ГЕРБ
Б. Борисов 

Пръв от трибуната заговори заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той констатира, че толерантността и почтеността не са водещи в българския политически живот и на България повече от всякога е необходима стабилност, сигурност. Цветанов посочи, че кандидат-президентската им двойка е един екип, който се е доказал, екип, който може да отстоява собствена позиция. Той се обърна към присъстващите с думите: „Вие сте авангардът и вие сте хората, които ще изнесете цялата кампания на гърба си".

Заместник-председателят на ГЕРБ посочи, трябва да се работи така, че президентската  двойка на ГЕРБ да може с високо вдигната глава да каже: "Да живее България!"

Цветанов предостави думата на лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов, който започна речта си на събитието за представяне на кандидат-президентската двойка. В словото си той засегна редица актуални политически теми.