През 2013 година доходите на хората у нас може да нараснат шоково, ако се приеме проектът за нова конституция на РЗС.

Това обеща кандидатът за президент от партия Ред, законност, справедливост - Атанас Семов в Монтана, където късно снощи се срещна с граждани.

По думите му това ще стане възможно със спиране на корупцията във властта, което ще доведе до увеличаване на приходите в бюджета.
Семов заяви, че мисията на партията му на тези избори е да "преучреди държавата като я изтръгне от ръцете на мафията и я върне на народа". Според него това може да се направи с приемането на проекта за нова конституция на РЗС.

Предлаганата от РЗС конституция предвижда намаляване броя на депутатите в парламента от 240 на 100, падане на имунитетите на магистратите в съдебната система и въвеждане на изборност от народа на висшите магистрати, провеждане на общонационални и местни референдуми по важни за страната и регионите въпроси, въвеждане на образователен ценз за изборните политически длъжности, ограничаване мандатите на депутати, кметове и общински съветници до два, даване на възможност за отзоваване на избрани вече народни представители и т.н.

Семов обвини българското правителство, че финансира строежа на магистрали с пари от бюджета на страната, а за тях не идват пари от европейските фондове. Той коментира, че цената на магистралите е платена със затварянето на 82 училища и 52 болници у нас. Според него магистралите се строят, тъй като това е възможен начин да се преливат пари от бюджета в близки до властта фирми.

Кандидатът за президент на РЗС обяви, че в момента България е трета по бедност в Европа след Молдова и Беларус, а 84 на сто от българските пенсионери получават под 100 евро на месец. Според него 1,5 милиона души у нас живеят под прага на бедността, а България е първа в Европа по брой на самоубийства и по застаряване на населението, а 52 на сто от всички хора считат положението в страната за отчайващо. Той заяви, че изхода от тази ситуация е "уволнение на Бойко Борисов и приемане на нова конституция".