Швеция също потвърди възможността за организиране на парламентарните избори на 4 април 2021 г., съобщават от МВнР.

Законодателството на страната не съдържа ограничения за провеждане на избори и разкриване на избирателни секции на шведска територия от дипломатически и консулски представителства на други държави.

Шведското министерство на външните работи съобщава, че потвърждението е съгласувано с шведската полиция, която носи отговорността за прилагането на действащите противоепидемични мерки.

По-късно стана ясно, че външното министерство на Казахстан също е потвърдио пред българското посолство в Нур-Султан възможността за организиране на избори за народни представители на 4 април.

Казахстанската страна призовава в избирателните секции да се спазва режимът за носене на защитни маски, да се избягват струпванията на хора и да се съблюдава наличието на дистанция между тях, както и да се ограничи количеството на избирателите, които влизат едновременно в помещенията.

От Демократична България искат ЦИК да ускори заявленията за гласуване в чужбина

От Демократична България искат ЦИК да ускори заявленията за гласуване в чужбина

Минимум 60 заявления са нужни за гласуване в чужбина

Българското посолство в Стокхолм препотвърди ангажимента си да проведе изборите на територията на страната съгласно ограниченията заради коронавируса.

Припомняме, по-рано днес Бразилия се съгласи за изборите ни на 4 април. Това направи и Куба.

Преди това Израел и Литва също позволиха на сънародниците ни да гласуват в посолствата.

Досега държавите, дали позволение за гласуване на българите във връзка с предстоящите избори са: Нидерландия, Румъния, Република Северна Македония, Молдова, Турция, Испания, Грузия, Словения, Дания, Украйна и Андора, Армения, Япония, Люксембург, Швейцария, Черна Гора, Китай, Ямайка, Чехия, Австрия.