Искаме да довършим започнатите реформи. Само демократичната десница е правила промени към добро в тази държава, никой друг не посмя да го направи.

Това каза лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов в студиото на БиТиВи, където гостува заедно с Мартин Димитров.

След като по-рано сутринта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че е готов за предсрочни избори през август, Костов с шеговит тон предложи „към 9 часа, когато активните хора са отишли на работа", да не се произвеждат повече новини и по-този начин учтиво отказа да коментира думите на столичния кмет.

Ние няма да участваме на всяка цена в това управление, обясниха още от Синята коалиция и подчертаха, че коалиция с ГЕРБ е единственият възможен вариант пред тях, защото всичко друго им изглежда нечестно и подмяна на вота на избирателите.

По думите на Иван Костов важното е новото правителство да има ясни принципи, за да може да бъде съвсем различно от досегашното.

Той подчерта, че на избирателите трябва да се казва истината, „да им се говори човешко, откровено".

Според Костов е важно да се каже например: „Вижте ще бъде тежко през зимата, слагайте бурканите или спокойно, ще преодолеем кризата"

От своя страна Мартин Димитров предупреди, че много кадърни млади хора ще си вземат шапката и ще си отидат от България, защото са разочаровани от управлението на Станишев и Доган.

Хубавото при нас е, че имаме една и съща позиция и я поддържаме, категорични бяха лидерите на Синята коалиция, подчертавайки, че ще изпълняват поетите ангажименти и няма да изневерят на принципите си.