Слави Трифонов е водач на изборните листи във Варна и Стара Загора на партията си "Има такъв народ". Това обяви той самият по телевизията си 7/8 тв и във "Фейсбук". Това бе анонсирано от него още вчера.

На живо бяха представени и експертите в партията му в секторите здравеопазване, образование, икономика, финанси, спорт и други. Не беше уточнено обаче дали всички те ще бъдат кандидат-депутати. Очаква се цялата предизборна програма на партията да бъде публикувана на сайта ѝ тази събота.  

Сред личностите, на които Трифонов се е спрял, са проф. Андрей Чорбанов от Института по микробиология към БАН, бившият шеф на Александровска болница д-р Силви Кирилов, кардиологът д-р Николай Драгнев, дългогодишният икономически съветник в КТ "Подкрепа" Мика Зайкова, главният секретар на МВР в правителството на Иван Костов проф. Николай Радулов, Юлия Чурленева, Пламен Николов, Светослав Георгиев, бившия шеф на НЕК и зам.-шеф на борда на АЕЦ "Козлодуй" Иван Хиновски и гросмайстора Антоанета Стефанова, адвокатът по спортно право Радостин Василев и шефът на Българската федерация по хокей и треньор на националния ни тим Станислав Кънчев.

Манолова, Борисов и Трифонов начело по рейтинг в изследването на "Афис"

Манолова, Борисов и Трифонов начело по рейтинг в изследването на "Афис"

Лидерът на "Изправи се.бг" изпреварва премиера по доверие

"Зад нашия проект застанаха качествени, отговорни и достойни българи, представи ги той. За успеха е нужен такъв екип, много труд, заедно с малко късмет, каза той, като отново обвини "политическата класа" в страната, че не се интересува от друго, освен властта и е направила политиката мръсна дума. Има качествени българи, но досега те са били отвратени от политиката у нас. Въпреки всички пречки, които се създадоха, проектът ни е факт. Между другото аз ще бъда водач на листа във Варна и Стара Загора, завърши Трифонов. 

По един експерт от всяка област представи предизборната програма и приоритети. Те се обявиха за сериозни промени във всяка сфера и сменяне на досегашни модели на управление.

Припомняме, че според последното проучване на общественото мнение, направено от социолозите от "Тренд", "Има такъв народ" запазва третата си позиция с 12.9% от гласуващите, следвани плътно от ДПС с 11.1%. Проучването е направено сред 1008 пълнолетни българи в периода от 12 - 19 февруари 2021 г.

Партия "Има такъв народ" ще се яви сама на изборите. Това написа във Фейсбук през ноември Трифонов. Изказването му е по повод спрягането на името на партията и неговото собствено като участници в "какви ли не предизборни коалиции". Така сложи край на предположенията, че ще се коалира с "Изправи се.бг" на Мая Манолова и с десните за управленска коалиция след изборите.

През януари, Трифонов отговори на поканата на Корнелия Нинова с пост във Фейсбук, в който припомня, че Борисов управлява от 2009г., а Нинова е имала на разположение 11 години да направи много за честността на изборите, тъй като е била в парламента. Вие не направихте нищо, защото сте част от статуквото, обърна се той към Нинова. Приличате ми на котарака Леополд от едно руско анимационно филмче, който казваше: "Ребята, давайте жить дружно!" На вас няма нужда да ви го превеждам, но въпреки всичко ще ви го преведа: "Момчета, нека да живеем задружно", пошегува се шоуменът.

Партията на Слави Трифонов изключва следизборна коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС

Партията на Слави Трифонов изключва следизборна коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС

От "Има такъв народ" ще се опитат да осигурят 12 хиляди застъпници за изборите

Припомняме, че партията бе учредена преди година от над 800 желаещи, според организаторите. На събитието не бяха допуснати представители на медиите. По думите на Слави Трифонов повторното учредяване на неговата партия с ново име било бис (повторно изпълнение на номер от концертна програма по желание на публиката - б.р.). Той напомни тогава за референдума, който бе иницииран от него и в който бяха участвали 2,5 млн. души за мажоритарна избирателна система.

"За Председател на ПП "ИТН" бил избран Станислав Трифонов. За останалите членове на изпълнителния съвет бяха избрани двамата заместник председатели Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев. Виктория Василева станала главен секретар. Членове на партията били избрани Александър Вълчев, Драгомир Петров и Филип Станев. Избрана бе и Арбитражно-контролна комисия. Неин председател бил Иво Атанасов. Членовете били Александър Рашев, Андрей Михайлов, Пламен Данаилов, Филип Попов, Пламен Николов и Румен Попов.

В началото на месец ноември 2019 г. сценаристът от "Шоуто на Слави" Тошко Йорданов внесе документите за регистрацията на ПП "Няма такава държава" в Софийския градски съд. Това стана след учредяване на партията при закрити врата месец по-рано. Още при учредяването юристи изразиха съмнения за името на партията, което може да се възприеме като уронващо доброто име и престиж на държавността. Според проф. Огнян Герджиков, бивш депутат и премиер, името "Няма такава държава" е в нарушение.

На 6 декември 2019 г. съдът отказа да регистрира партията на Слави Трифонов "Няма такава държава" с мотива, че цветовете бяло, зелено, червено, присъстващи в символа на партията, създават впечатлението, че присъства националното знаме. Това е забранено според чл. 5 на Закона за политическите партии. След това шоуменът изрази позицията си във "фейсбук" страницата си като заяви, че ако ВКС откаже да регистрира партията му заради логото, той ще създаде нова партия. Едни цветове нямало да откажат. На 21 януари 2020 г. Върховният касационен съд (ВКС) отказа да регистрира партията "Няма такава държава", създадена от Слави Трифонов. Тричленката на ВКС потвърди решението на Софийския градски съд (СГС) от 06.12.2019 г., с което се отказва регистрация.

Слави Трифонов отново учредява партията си и пак скрито от медиите

Слави Трифонов отново учредява партията си и пак скрито от медиите

Новото име на формацията е "Има такъв народ"