Много добре и организирано са минали изборите в Турция, заяви външният министър Николай Младенов. По негови данни там са гласували 47 000 избиратели. Това е малко повече, отколкото на първия тур на предишните президентски избори, съобщи той.

Външният министър поздрави  всички кандидати на ГЕРБ и най-вече „Росен и Маргарита за успешната кампания, Данчето Фандъкова и Митко Николов". Пожелавам от тук-нататък на всички политически партии да направят занимателен анализ на резултатите. Тези, които са ги загубили, защо са ги загубили, посочи той.

Младенов призова хората, които отидат да гласуват на втория тур, да знаят, че кандидатите на ГЕРБ застават през избирателите с открито лице, положителни послания и добро желание да променят България. По думите на Младенов в тази кампания от опозицията са се чули само грозни послания.

Дипломат номер едно призна, че е имало проблеми при провеждането на изборите зад граница - като например забавянето в откриването на избирателните секции. Във Великобритания и Испания е имало струпване на избиралите пред секциите, но като цяло според него хората, отговарящи за вота в чужбина, са се справили добре.

Той е категоричен, че на втори тур ще има още по-голяма мобилизация.