Атанас Братоев дойде в СУ като жив щит да брани събратята си студенти от евентуални провокатори. Той бе облечен като рицар от Средновековието.

Братоев е студент трети курс по специалност „стопанско управление" в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски".

Той бил провокиран от вчерашните инциденти и решил да подкрепи колегите си, облечен като рицар. Предпочитам да съм така екипиран, за да предпазя колегите си, заяви младият рицар. Той не си носи меча, защото е решил да пази колегите си, а да не отвръща на агресията с агресия.

Попитан дали ще напада правителството, Атанас Братоев отговори: „Този въпрос е от по-трудните, защото заслужават нападане за много неща". Рицарят участва в протестите още от самото им начало след назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Атанас Братоев не вярва на социологическите проучвания, които показват, че при предсрочни избори няма да има по-различна партийна конфигурация в НС.

Не се размина и без напрежение в понеделнишкия следобед.

Доброто настроение, с което преминаваше окупацията в двора на СУ изведнъж ескалира в гняв.

Подкрепата на преподавателите е минимална, заяви мъж, представящ се за студент, който се обяви против окупацията на Алма матер.
Това не е студентски протест, това е паразитиране, това не е студентска проява, това е метеж, категоричен бе Борис Боев.

Дай си книжката, призоваха ядосани студенти. Какъв си ти, питаха другите и го призоваха „да изчезне".
Кирил Чуканов, един от организаторите на окупацията, излезе пред колегите си и призова да няма агресия и да не се поддават на провокации като днешната. Иначе стана ясно, че провокаторите са идентифицирани. Днес сме свидетели на провокация от психологически характер, изтъкна той.

Стана ясно, че един от провокаторите днес е свързан с Движение „Съпротива 23 септември". Другият контраокупатор е Александър Николов. Тук не допускаме политико-партийна пропаганда, категоричен бе Кирил Чуканов.

Ще ви моля в бъдеще да запазвате непрекъснато спокойствие, да не се поддавате на провокация, настоя той пред колегите си студенти. Той обясни, че тепърва ще има провокации към окупаторите, затова те не трябва да се настройват агресивно.

Всички чакат с какво решение ще излезе Академичният съвет на СУ, който започна извънредно заседание в 14 часа.