Кандидат-депутатите от БСП и ГЕРБ Мая Манолова и Цецка Цачева влязоха в предизборен спор по БиТиВи, като използваха времето по-скоро да се нападат една друга и да обясняват коя се води по „опорни точки", отколкото да водят дебат за програмите и бъдещите политики на партиите си.

За Манолова водеща беше тезата, че служебното правителство на Георги Близнашки е пропуснало възможността да организира честни избори и вместо да се занимава с това играе ролята на „политически ПР на ГЕРБ". Тя отново напомни за политическите уволнения и че „веднага се реставрират кадри на ГЕРБ".

Според Цачева БСП са се провалили в управлението и с риторика като тази на Манолова целят да фокусират вниманието върху служебния кабинет, с надежда, че хората ще забравят какво е било преди по-малко от месец.
„Вие се провалихте. Едно е да искаш друго е да можеш и да го направиш", коментира водачът на листата на ГЕРБ в Плевен.

И двете на няколко пъти се обвиняваха, че се водят по „опорни точки" от партийните си централи, често се прекъсваха или говореха едновременно, без да се изслушват.

Манолова не пропусна възможността да критикува ГЕРБ за предизборния ПР с почистването на домове в наводнените райони и подчерта, че тя също е помагала, но без да вика медиите да я отразяват. В същото време Цачева се възползва да призове всички партии да постъпят като ГЕРБ - да се откажат от кампаниите и да отделят парите за пострадалите от бедствията. Тя поска да разбере защо БСП е с най-скъпата кампания.

Двете кандидатки за депутатки се обединиха около едно - и двете са говорили със служебния министър на вътрешните работи Йордан Бакалов с искането МВР да обърне особено внимание на ромските квартали преди изборите. И Цачева, и Манолова изразиха готовността на партиите си да съдействат срещу купуването на гласове и призоваха органите на реда да действат решително срещу брокерите.