Може да има проблем с регистрирането на името "Изправи се! Мутри, вън!" на Мая Манолова и Отровното трио. За това предупреди пред БНР говорителят на ЦИК Димитър Димитров.

Той обясни, че не желае да коментира въпроса, преди да е обсъден в ЦИК.

По негови думи утре Комисията ще приеме документите на коалицията.

Чух от г-жа Манолова, че имат и резервен вариант, т.е. те калкулират вероятността да не бъдат регистрирани точно така, отбеляза Димитров.

Той определи името като "много необичайно". По тази причина не е сигурен дали отговаря на критериите за добри нрави.

"Отровното трио" и Манолова отиват на изборите с коалиция "Изправи се! Мутри, вън!"

"Отровното трио" и Манолова отиват на изборите с коалиция "Изправи се! Мутри, вън!"

"В 45-то Народно събрание ще работим за мнозинство на почтените"

Димитров съобщи, че на 10 февруари трябва да пристигне първата пратка машини за гласуване. Те ще бъдат съхранявани в логистичен център до летището, нает от Министерския съвет.

Говорителят на ЦИК заяви, че стриймингът в изборния ден няма да е разрешен.

Той обясни, че има решение за ваксиниране на членовете на избирателни комисии, администрациите и експертите на "Сиела", които ще осигурят машините за гласуване, както и на "Информационно обслужване". Към него обаче трябва да има и график къде и с какви ваксини ще стане. Димитров изрази очакване в следващите дни да се уточнят подробностите и да бъде извършена имунизацията. По негови данни повечето желаят да се ваксинират.

Димитров уточни, че няма как по-рано от 20 дни преди изборния ден да се появят списъците с имената на членовете на секционните избирателни комисии. Той добави, че членовете на СИК се предлагат от партиите и те носят отговорността за тях дали ще се явят в изборния ден.

Мая Манолова чака оставката на шефа на ЦИК
Обновена

Мая Манолова чака оставката на шефа на ЦИК

Заради "незаконното и нахално" решение за имената на коалициите