Победихме убедително. Това бяха първите думи на шефа на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов след като станаха ясни предварителните резултати от президентската битка.

Това, което се случи в България от последите 20 години е, че беше избран президент без брокера ДПС, заяви Цветанов и допълни, че те са разчитали на всички български граждани, независимо от произхода им.

По думите на вътрешния министър премиерът Бойко Борисов е човекът, който днес се натоварва най-много с допълнителна отговорност.

Той благодари на всички, които са гласували за ГЕРБ и техните кандидати и подчерта, че активният гласоподавател действа изключително добре за развитието на демокрацията в страната.

Вече спокойно може да не говорим за смесени райони. България вече е различна и много по-демократична, заяви Цветанов и даде за пример Кърджали, където през 2007 година са имали 11 общински съветника, а сега - 41 общински съветника.

Цветанов каза още, че предварително са си заложили да спечелят кметските постове в 12 области, а според предварителните данни те са с 4 повече - 16. Освен това от 993 общински съветници на предишните избори, сега имаме 1601, допълни Цветанов.

Минути по-късно в щаба на ГЕРБ в НДК се присъедини и победителят в битката за „Дондуков 2" Росен Плевнелиев, който заедно с Цветанов подскачаха от радост по д мощните викове на симпатизантите зад тях „Победа, победа!"