Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов заяви, че управлението на страната е стабилно.

Извънредна среща на коалицията в МС

Извънредна среща на коалицията в МС

Симеонов да вкара "сори" в лексикона си, иска атакистът

"Няма нищо по-добро от една политическа стабилност в нашата родина, особено в един период, когато всичко наоколо се тресе, всичко се променя, под въпрос е даже съществуването на ЕС, така че нищо по-добро не можем да дадем на своята родина, освен стабилност", посочи Симеонов, цитиран от БНТ.

Голямата коалиция ГЕРБ-ОП е стабилна и ще добута мандата, уверява Цветанов

Голямата коалиция ГЕРБ-ОП е стабилна и ще добута мандата, уверява Цветанов

БСП и президента са едно цяло според Цветанов

По думите на вицепремиера в името на стабилността на страната коалиционните партньори както в малката коалиция на "Обединени патриоти, така и в управляващата коалиция ГЕРБ - ОП са се разбрали да потушат различията и разногласията си.

Симеонов присъства на възпоменателна церемония за 101-та годишнината от смъртта на генерал Иван Колев в Добрич. Поклонението се проведе на паметника на българския пълководец и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 г. На събитието присъстваха и депутати и представители на местната власт.

Волен Сидеров лесно замества Симеонов с друг вицепремиер
Обновена

Волен Сидеров лесно замества Симеонов с друг вицепремиер

Сидеров се здрависа с Николина Ангелкова в МС

Припомняме, последният конфликт вътре в малката коалиция между патриотите се породи от противопоставянето на НФСБ на гласуваните промени в Закона за приватизацията, предложени от депутатите от "Атака" и ВМРО Николай Александров и Емил Димитров.

Симеонов лично обвини, че депутатите от "Атака" лобират в полза на братята Домусчиеви около прокарването на поправките в закона за приватизацията.

Стигна се дори до спречване между лидера на "Атака" и председател на ПГ на ОП Волен Сидеров и депутатът от НФСБ Валентин Касабов.

Ръгане и хватки между патриоти в парламента
Обновена

Ръгане и хватки между патриоти в парламента

Валентин Касабов от НФСБ бутнал Волен Сидеров

Първоначално тези промени бяха подкрепени от ГЕРБ и "Воля" в пленарна зала. След това обаче президентът наложи вето над поправките, а в качеството си на лидер на ГЕРБ Борисов поиска от парламентарната си група оттеглянето им.

В последния месец за втори път се повиши напрежението между коалиционните партньори. Само преди две седмици това се случи покрай предложението за увеличение на акциза върху бездимните цигари. Предложението дойде от ГЕРБ, но някои от Обединени патриоти се обявиха против. По-късно обаче депутатите гласуваха по-високия акциз.

Сидеров иска извинение от Симеонов или отиват на съд

Сидеров иска извинение от Симеонов или отиват на съд

Според Сидеров е време някой да смени Симеонов като вицепремиер

Напрежение в малка коалиция имаше и покрай спорния законопроект за горивата, предложен от депутата Емил Димитров - Ревизоро и отхвърлен от хората в НФСБ. Наложи се лидерът на "Атака" Волен Сидеров да влиза в ролята на помирител, за да се уталожи тона в групата на Патриотите.

Отделно на това от началото на туристическия сезон тонът между министър Николина Ангелкова и вицепремиера Валери Симеонов се изостри и то, както и миналата година, покрай шумните заведения в "Слънчев бряг" и проверките на вицепремиера. Законопроектът на Симеонов за шума обаче мина на гласуване в пленарна.

Сидеров чу бизнесмените, засегнати от "шумния" закон на Симеонов

Сидеров чу бизнесмените, засегнати от "шумния" закон на Симеонов

Сидеров: То в 10 ч. се стъмва през лятото. В 23 ч. тъкмо започва животът...