Трябва да има стойностна патриотична алтернатива в следващия парламент, за да се противостои на множество неолиберални формации, които видяхме, че попаднаха в предишния парламент. В това бе категоричен Искрен Веселинов, ВМРО, в студиото на БНТ. Като задача той открои да се противостои на опитите да се прокара Истанбулската конвенция, както и важната задача да не се променя политика на страната спрямо Република Северна Македония, каквито заявки са дадени вече.

По думите на Веселинов направената коалиция не се базира на математически сбор, тъй като ВМРО са се споразумели не с партията на Васил Божков, която например е имала по-добър резултат на изборите на 4 април, а с формации, близки идеологически - НФСБ и "Воля".

С неудоволствие войводата отговаря на въпроса за предишните търкания и нападки между партиите, които влизат в коалицията. По отношение на Веселин Марешки и критиките му спрямо ВМРО Веселинов заключава, че Марешки, идвайки в централата на ВМРО със заявление за отказ от кандидатиране за депутат, явно е осъзнал, че думите му не са били истина и че той няма да успее да открадне патриотичния вот от най-старата патриотична партия, каквато е ВМРО.

Важно е, че лидерите са преодолели егото и личния си интерес, открои Искрен Веселинов, но призна, че патриотите ще имат тежък разговор със своите симпатизанти.

"Крачката в страни" на Каракачанов като саможертва, а не като оферта

"Крачката в страни" на Каракачанов като саможертва, а не като оферта

Искрен Веселинов: Хората трябва да избират политики, а не шоу

За другите патриоти, като например Волен Сидеорв и съпартийците му от "Атака" Искрен Веселинов каза: Явно не са готови да направят тази крачка, готови са да имат един човек в парламента, но той да е лидерът. Официални разговори с Сидеров не са водени стана ясно.

Развалянето на предишната коалиция, Искрен Веселинов открои като урок, който ВМРО са научили - "урок по смирение и отговорност".

И Каракачанов подхвана темата за промяна на Конституцията

И Каракачанов подхвана темата за промяна на Конституцията

ВМРО очерта условия за патриотично обединение, подава ръка на НФСБ, "Атака" и "Воля"

Припомняме, вчера бе обявено, че под името на коалиция "Българските патриоти" ВМРО, НФСБ и "Воля" тръгват обединени за изборите на 11 юли. След като на предишните избори формациите не успяха да преминах 4-процентната бариера за влизане в парламента, преговори за такава коалиция бяха започнати почти веднага след изборите с ясното съзнание, че 45-тия парамент няма да продължи дълго. 

Покана за коалция бе отправена към всички патриотични формации, но Волен Сидеров, с когото ВМРО и НФСБ в 44-тия парламент бяха в коалиция и дори и в коалиционно управление, постави собствени условия. До разговори не се стигна нито с Костадин Костадин и "Възраждане", нито с консервативната партия на Петър Москов КОД

Валери Симеонов уклончиво за една бъдеща коалиция с ГЕРБ

Валери Симеонов уклончиво за една бъдеща коалиция с ГЕРБ

Позор е в Народното събрание да няма патриоти