От "Воля" настояват ЦИК да заличи листата на ВМРО за участие в предстоящите европейски евроизбори. За това настоя депутатът от "Воля - Българските Родолюбци" Елена Аксиева пред news.bg, след като от партията внесоха сигнал в Централната избирателна комисия (ЦИК) за нарушения на ВМРО.

Причините за това искане от партията на Веселин Марешки са две. Първата е за неспазване на правилата и пропагандиране на противоконституционна и антидемократична идеология. Аксиева обясни, че от ВМРО публикували пропагандни материали в печатни и онлайн издания преди официално да започне началото на кампанията.

Второто нарушение на воеводите, според нея е, че кандидат от листата на ВМРО си позволил да обиди с цинични думи всички български жени.

Аксиева посочи, че имало много недоволство, сигнали и от мъже, и от жени в социалните мрежи след циничните думи. "Това е драстично неспазване на Конституцията и никой няма право да накърнява достойнството на българската жена, още по-малко човек, който претендира да представлява държавата ни в Европейския парламент", коментира Аксиева.

Тя е категорична, че ВМРО нямат място на европейските избори, а мъжете и жените не биха гласували за тях, защото означава, че се съгласяват майките, съпругите и дъщерите им да бъдат обиждани по непристоен начин. От "Воля" заявиха категорично, че няма да си затварят очите за подобни нередности.

Запитана каква позиция ще заеме "Воля" по предложението на ВМРО да има затвор за политици, които лъжат, Аксиева бе лаконична, като заяви, че тепърва предстои в партията да се разгледа като предложение.

ВМРО предлагат затвор за политици, които лъжат

ВМРО предлагат затвор за политици, които лъжат

Голямата част от политическата класа страда от безотговорност, смята патриотът

Малко по-късно на редакционната ни поща пристигна позицията на партия "Воля" по идеята на ВМРО да съди политици, които говорят лъжи. Според формацията на Марешки, това е: законопроект-харакири, нечувана цензура и ограничаване правата на гражданите.

"За да не бъдат изобличавани техните безобразия в политиката, опитват отчаяния ход да се скрият зад закон", се казва в позицията.

"Те са първите, които трябва да бъдат подведени под отговорност, по силата на такъв закон. Излъгаха българския народ, че ще направят минималната пенсия 300 лева; лъжат, че са против третия пол и Истанбулската конвенция; не осигуриха полицай във всяко село; обидиха с цинични думи българските жени", се казва в становището на "Воля" по идеята за законопроекта за лъжите на политиците.