Не е комфортно изборите в столичния комплекс „Младост” да бъдат с два други основни избора, особено с президентските избори. Това каза пред журналисти кандидатът за кмет на района о.р. бригаден генерал Стефан Стефанов, издигнат от БСП лява България, който се регистрира в общинската избирателна комисия.

За изборите „три в едно” в „Младост” Стефанов призна, че това е изключително неприятна ситуация.

Кандидатът за кмет заяви, че реално той се явява на тези избори в качеството си на кандидат-президент за район „Младост”.

Аз съм в качеството си на президент на „Младост”, тоест трябва да се гласува по същия начин сърцато и за изборите за кмет, както за президентските избори”, коментира Стефанов.

Според него надпреварата за кметския пост в „Младост” както винаги ще бъде оспорвана, защото се отнася до един изключително атрактивен район. По думите му „Младост” се оказва и мястото, където се пресичали и много други интереси.

Стефанов заяви, че очаква всяка парламентарно представена партия да издигне своя кандидат за кмет. „Този път състезанието ще бъде на идеи и виждания за бъдещето на „Младост”, а не на някакви предварителни планове.

В това отношение съм оптимист. Този път гражданите на „Младост” трябва да направят правилния избор, да не се подават на партийни пристрастия и да гласуват по съвест, защото става въпрос за кмета, за човека, който ще има решава проблемите”, заяви кандидатът на БСП лява България.

Сред мотивите за участието си в надпреварата той изтъкна проблемите на района и заяви, че в своята кампания няма да отрича постигнатото, а ще надгражда и ще се опита да решава въпросите по-добре.

Свидетели сме как се превръща в един проект за мега структура, където мястото на обикновения гражданин го няма. Надявам се много хора, които мислят като мен да виждат тези недостатъци, които създават изключително големи затруднения на живота на обикновения гражданин”, коментира Стефанов.

Според него проблемите могат да бъдат решени само от човек, който живее в района. „Аз живея вече 35 години в "Младост" и съм сигурен, че в някои отношения мога да бъда по-полезен от други хора, които тепърва трябва да се запознават с проблемите на транспорта, инфраструктурата, на междублоковите пространства”, каза още той.

Стефанов не скри амбициите си за битка на втори тур и за успех. „Имам изключително големи шансове, ако всички гласуват. Няма да водя негативна кампания”, зарече се кандидатът на левите.

Ще бъда безкомпромисна към проблемите на хората в „Младост”. С това се ангажира от своя страна Мария Цветкова, кандидат за кмет на района, издигната от Обединени патриоти „НФСБ – Атака - ВМРО”, която се регистрира в Общинската избирателна комисия.

Цветкова заяви, че проблемите в района са много, свързани са с презастрояването, изчезването на детските площадки, транспорта и чистотата в столичния район.

Като кандидат за кмет Цветкова бе категорична, че ще води отговорна и честна кампания, в която ще е безкомпромисна по проблемите.

Цветкова също коментира и провеждането на избори „три в едно” като изрази надежда вотът за президент да не засенчи този за кмет.

Сред дошлите да я подкрепят бе един от основателите на НФСБ Данчо Хаджиев, както и представители на фронта.