БЧК стартира съвместна акция с Народното събрание за набиране на средства за пострадалите от наводненията.

Две кутии за събиране на средства бяха разположени в парламента. На тях е изписан и SMS номер, чрез който също ще се събират средства за пострадалите - 1466.

Първите 150 лева бяха сложени от председателя на БЧК Христо Григоров, парламентарния шеф Михаил Миков и заместничката му Мая Манолова.

Председателят на НС благодари на БЧК за всичко, което прави за пострадалите от наводненията. Тази дарителска кампания в Народното събрание е още един знак не само към тези, които идват в парламента - народни представители, журналисти, представители на различни организации, но и знак към всички български граждани, коментира пред медиите Михаил Миков.

В момента са събрани над 460 000 лева, обясни и председателят на БЧК Христо Григоров. Към тази сума не са включени 30 000 лева, събрани от Националния съвет на БСП. До утре той очаква събраната сума да надхвърли 500 000 лева, защото и към момента продължават да постъпват пари по сметките на БЧК. Аз вярвам, че ще достигне докъм 1 милион лева, подчерта Григоров.

По думите му важното в този случай е, че българският народ е показал огромна съпричастност и е извадил най-доброто от ценностната си система.

Това, което стана, нека да бъде и един пример за нашите политици, да видят, че когато народът се обедини и корпоративният сектор се обедини в името на някаква идея, резултатите са много положителни, доволен е Христо Григоров. Време е и те да си стиснат ръцете, за да може България да тръгне в една посока, настоя той.