Президентът Росен Плевнелиев отново призова да не се политизира трагедията, а да се положат целенасочени усилия. „Сега е време всеки, независимо от партийната си принадлежност, да покаже своето отношение към народа си, който е в беда", подчерта държавният глава пред журналисти във Варна.

Остра нужда от доброволци има в „Аспарухово"
Още...

Той присъства на трисагий, отслужен в Катедралния храм „Свето Успение Богородично", в памет на загиналите от катастрофалните наводнения в страната, съобщават от прессекретариата на президента.

Плевнелиев потвърди ангажимента си да следи отблизо овладяването на щетите и да посети отново засегнатите от наводнението райони.

След голямата мъка за загиналите при бедствията трябва да се направят необходимите изводи и хората да усетят държавата на своя страна, посочи още държавният глава.

Над 700 хил. лв. дарения са събрани за бедстващите от наводненията
Още...

 

Днес освен ден на траур за отнетите от водната стихия жертви във Варна и Добрич, е и ден за национална съпричастност към семействата на загиналите и всички пострадали", заяви президентът.

По думите му мерките са ясни - те трябва да са целенасочени, ефективни и конкретни. Росен Плевнелиев отново призова комисиите за оценка на щетите във възможно най-кратки срокове да си свършат работата. Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане трябва да заработи извънредно и да изпрати представители на място в засегнатите от наводненията райони, апелира още президентът Росен Плевнелиев във Варна.

Държавният глава благодари на дарителите и доброволците, които се отзоваха в помощ на пострадалите.