Открито е тялото на 6-годишния Марин Добринов Маринов под развалините в „Аспарухово", съобщават от Областната дирекция на МВР-Варна. Сигналът в полицията е получен около 10.40 часа. В него се посочвало, че в къща на ъгъла на улиците „Горна студена" и „Галац" в кв. „Аспарухово" е открито затрупано тяло, най-вероятно на дете.

Незабавно са изпратени екипи на пожарната и полицията, които отцепили мястото. След изравяне, тялото на момченцето е транспортирано до катедра „Съдебна медицина" за извършване на съдебно-медицинска експертиза.

Самоличността на загиналото дете е установена след разпознаване.

От варненската полиция уточняват, че са установени всички лица, за които са подадени сигнали, че са изчезнали по време на бедствието в кв. „Аспарухово".

Собственикът на дома каза, че лично той е открил тялото, след като сам е започнал да изрива калта от къщата си, съобщава БГНЕС. Досега той не е имал разрешение от властите да го прави. Дворът вече е бил проверяван от полицаи със специално обучени кучета. Те обаче не са открили следи, че под развалините има труп.

Припомняме, Марин изчезна на 19 юни вечерта, когато приливна вълна от 2-3 метра заля варненския кв. „Аспарухово". При потопа загинаха 13 души от Варна, сред които 4 деца. Преди дни близки на момчето блокираха Аспаруховия мост и настояха за среща с кмета и президента. Вчера БЧК изпрати два екипа на Планинската спасителна служба с обучени кучета, за да се включат в издирването на Марин.

Бедственото положение във Варна все още не е отменено. Разчистването на улици и къщи продължава. Досега е установено, че 108 къщи от квартала са негодни за живеене.

18 сирийски бежанци пристигнаха във Варна от Харманли и от днес се включват в разчистването на пострадалия кв. „Аспарухово". Те ще бъдат там до събота, след което ще бъдат заменени от други бежанци. Продължава разчистването на квартала. Очаква се днес от Бурса да пристигнат няколко камиона с помощи за пострадалите.