Почиващите на база ол инклузив в морските курорти плащат по 50 стотинки за голяма водка . Това показва калкулацията на услугата направена от собствениците на големите хотелски вериги.

Според техните изчисления бирата струва на туристите по 35 стотинки халбата, а една пържола излиза по 2 лева . В момента има оферти за почивка ол инклузив срещу 38 лева на ден.

В тази цена влиза нощувката , консумацията на храна и всякакъв вид безалкохолни и алкохолни напитки българско производство и ползването на басейн, сауна и други допълнителни екстри.

Според хора от бранша , 50 стотинки за 100 грама водка означава , че става въпрос за фалшив или контрабанден алкохол. Публична тайна , е че в повечето хотели в Слънчев бряг алкохолът се доставя в големи варели от по 2 и 3 тона и след това се предлага в баровете на туристите .

Цените , които се плащат за градусовата стока са в пъти по -ниски от пазарните.  Според тези тарифи един литър водка излиза по 3 лева .

"Напитките" се произвеждат в нелегални цехове в региона , които бълват огромни количества през лятото.

Сметката показва , че собствениците на хотели нямат друг изход ако искат да запазят нормални цените на услугата и да бъдат конкурентни на международния пазар.

Това налага и компромиси по отношение на храната , която често е или с изтекъл срок или е с доста ниско качество. След като бъде подложена на термична обработка обаче , тя добива някакъв приемлив вид и вкус за консумация.