Претоварена е първата цистерна с 20 т пропилен, които се обърнаха при аварията на товарния влак в Хитрино. Специалисти продължават да претоварват останалите обърнали се цистерни, съобщиха от МВР.

Създадени са всички условия операцията по преточването на цистерните да става при минимален риск за хората, които работят на терен.

Няколко пострадали от трагедията в Хитрино остават в критично състояние

Няколко пострадали от трагедията в Хитрино остават в критично състояние

Трима в шуменската болница, няколко и във варненските

Взети са всички необходими мерки за безопасното преместване на полипропилена от едно място на друго. Действа се изключително внимателно при стриктно спазване на всички норми и правила за боравене при такива обстоятелства.

Двама пострадали от Хитрино са изведени от термичния шок

Двама пострадали от Хитрино са изведени от термичния шок

41 души участваха в кръводарителската акция в Бургас

Очаква се доставката на 2 големи крана от Румъния, с които ще се извърши и придвижването на цистерните от района.

По-рано тази сутрин е проведена рискова операция за преустановяването на излив на газ. Направен е щателен оглед по къщите. Забелязано е, че някои от каменните настилки в домовете са нагрети, те са обработени с пяна от пожарникарите, с цел недопускане на други инциденти.

Осма жертва взе взривът в Хитрино
Обновена

Осма жертва взе взривът в Хитрино

18-годишно момче от близкото село Тимарево

Предприети са мерки за оценяване на щетите, експерти вече влизат и правят огледи на най-пострадалите имоти.

Първите суми от по 325 лева ще бъдат приведени на общината и ще се дадат на хората, съобщиха от МВР. Малко по-рано бе отчетено, че около 100 души вече са получили тази помощ.

На три места раздават социалната помощ за жителите на Хитрино

На три места раздават социалната помощ за жителите на Хитрино

Помощта се дава срещу документ

Създадена е организация, МВР да окаже съдействие за бързото установяване на самоличността на жителите, които са без лични документи. Предприети са стъпки, включително и с помощта и инициативата на Строителната камара, за да се осигурят средства за построяването на разрушените домове.

Премиерът напомни, че предприетата операция по претоварването на цистерните е изключително опасна. Работи се денонощно, процесът е бавен, но няма да се допусне риск за живота на хората, които работят на терен.