ПОСЛЕДНО: ••Майката на Десислав Мая Панчева няма да съди ръководството на комуната, защото според нея синът й не е бил убит, заяви тя пред Радио Нет.
Майката на момчето обясни, че той е боледувал от епилепсия, а председателят на фондация “Правото на свободен избор” Владимир Качаклиев не е бил предупреден, защото тя си е мислила, че момчето е излекувано.
Решението за посещението в комуната е било доброволно взето от Десислав Панчев. При подписването на договора той е бил запознат с вътрешните правила в комуната, допълни Мая Панчева.••

Белмекен, сн. в-к СегаСтрановищто на съдебна медицина Пазарджик е, че 20-годишният Десислав Панчев от наркокомуната в Белмекен е бил убит.

Окръжният прокурор на Пазарджик Росица Терзова повдигна обвинение за причиняване на смърт по особено жесток начин срещу седем момчета от наркокомуната.

Седемте момчета са задържани в пазарджишкия следствен арест за 72 часа. Окръжният прокурор Росица Терзова ще поиска постоянна мярка "задържане под стража".

Назначена е работна група от следователи, която ще продължи разпитите на момчетата в присъствието на съдия. На задържаните са осигурени служебни адвокати.

От Съдебна медицина - Пазарджик са категорични, че става дума за убийство. По тялото на Десислав Панчев са открити множество кръвонасядания по лицето, гърба, ръцете и краката. Кръвоизливът в мозъка е от контузия.

За мен това не е убийство. Това е лошо стечение на обстоятелствата, коментира основателят на комуната Владимир Качаклиев.

Проверка е установила, че още две момчета от комуната са бити. Едното е със счупена челюст.

Междувременно окръжният прокурор на Пазарджик Росица Тердова каза, че ще подаде сигнал до Софийска градска прокуратура за прекратяване дейността на фондация “Право за свободен избор”. Основанията са, че в наркокомуната се извършват действия в нарушение на Закона за обществения ред.