Десетки области у нас пострадаха от разразилата се миналата вечер вечер буря. Съобщава се за паднали дъвета на много места, които са причинили проблеми с транспорта, както и за селища, останали на тъмно.

В столицата ъжд, придружен от гръмотевици повали дърво малко преди кръстовището на бул. „Цар Борис III" и бул. „Братя Бъкстон" преди светофара в посока ж.к. „Княжево" и причини затруднения в движението.

Клони са паднали и в подлеза на пл. „Орлов мост", откъм езерото „Ариана". Съборени са големи стари дървета в района на НДК и Университета по архитектура, строителство и геодезия. Има и едно паднало дърво при Военна Академия „Г. С. Раковски".

Заради паднали клони и дървета върху трамвайните линии временно е преустановено движението по трамвайни линии 3, 6, 10 и 20, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Сигналите са подадени и аварийните екипи пътуват към проблемните места.

Към 19:00 часа в дежурните части на пожарната в София, Плевен, Левски и Русе са постъпили над 80 сигнала за паднали дървета и опасни предмети след силните пориви на вятъра, съобщиха от пресцентъра на МВР. Съобщава се и за селища в Стара Загора, Плевен и Русе без ток.

Сериозно бе положението по пътя Русе-Бяла, където пречупени дървета са паднали на пътното платно на изхода на Русе, в района на Обретеник и Тръстеник. Те затрудниха движението на превозните средства и се наложи трафикът временно да бъде ограничен, докато се премахнат от пътя.

В Стара Загора по нареждане на кмета е започнал оглед на града. Отрязват се опасни дървета.

Най-многобройни са получените сигнали от западната част на столицата - над 40.

Незабавно са сформирани 38 екипа, които вече извършват аварийно-спасителни дейности в четирите населени места.

Няма данни за пострадали, бедстващи или застрашени граждани.