Няма разлом в групата на ПП-ДБ-СС. Още сме в началото на управлението и сме нямали и един нормален ден. Това заяви пред БНТ кметът на София Васил Терзиев.

В групата на ПП-ДБ-СС имало различни мнения, но това обогатявало групата. Той е доволен, че има СОС, който ще работи, но това нямало да направи работата в столицата по-лесна. ПП-ДБ-СС търсели пропорционалност в Общинския съвет.

Наш приоритет трябва да бъдат гражданите и града, посочи Терзиев. Той бе категоричен, че няма да отстъпи от принципите си и увери, че ще разчита на прозрачност. Проблемът в СОС бил политически и математически. А дали в СОС ще управлява икономическо мнозинство, щяло да се види.

Обвиняват ме във всички възможни грехове, сподели Терзиев. Нищо в града не е спряло, дори някои преписки вървят по-бързо според него. Той не приема критиките към хората в екипа му. "Аз нося отговорност да се случват нещата", заяви кметът. Вървим напред, допълни той. Прозрачност ще има все повече, обеща градоначалникът. Обществени поръчки няма да се раздават, няма да има наши и ваши фирми. Имало пари и за увеличението на заплатите в градския транспорт.

Васил Терзиев: Три месеца ГЕРБ не могат да се примирят, че са трети

Васил Терзиев: Три месеца ГЕРБ не могат да се примирят, че са трети

Столичният кмет очаква СОС да бламира добри идеи