Започва ремонт на третокласния път ІІІ-305. Трасето ще поеме тежкотоварния трафик при пускането на движението по новия участък от АМ "Хемус" между Боаза и п. в. "Дерманци", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Ремонтът на път III-305 ще се изпълнява без спиране на движението, като автомобилите ще преминават в лентата, в която не се извършват строително-монтажни дейности. Очаква се ремонтът са приключи до април 2025 г.

С ремонта на третокласния път - Крушовица - Садовец - Дерманци ще се осигури преминаването на тежкотоварния трафик край Плевен до изграждането на връзката между АМ "Хемус" и път I-5 Русе - Велико Търново.

По III-305 и по първокласния път I-3 ще преминава целият тежкотоварен трафик до изграждането на новото трасе на АМ "Хемус" от Боаза до връзката с пътя Русе - Велико Търново. За да не се затруднява трафикът в град Плевен се предвижда да бъде ограничено движението на тежкотоварни камиони в участъка от пътен възел "Дерманци" до второкласния път II-35 Плевен - Ловеч.

Очаква се до началото на 2025 г. 15-километровия участък от автомагистралата - от Боаза до пресичането с път III-307 Луковит - Угърчин, включително п. в. "Дерманци", да бъде завършен и въведен в експлоатация. Това ще доведе до увеличаване на движението по път III-305 в посока гр. Плевен, през село Дерманци, както и към Ловеч през Угърчин по път III-307.

Виолета Коритарова: Колкото повече бавим АМ "Хемус", толкова по-скъпа ще е тя

Виолета Коритарова: Колкото повече бавим АМ "Хемус", толкова по-скъпа ще е тя

Досега АМ "Хемус" е можело да е готова, но няколко пъти изграждането е спирало