Човекът се състои от звезден прахТялото на съвременния човек се състои от звезден прах и елементи, възникнали в трите ключови периода в образуването на нашата Вселена. До този извод стигнаха френски учени, въз основа на задълбочен химически анализ на човешкия организъм.

Те доказаха, че в средностатистическия човек, чието тегло е 70 килограма, 7 килограма е водород, възникнал в първите секунди на появата на Вселената, след т. нар. Голям взрив. Освен това човешкият организъм съдържа 45.5 кг., 12.5 кг. въглерод, 2.1 кг. азот, 1 кг. калций и 700 грама фосфати, чиято поява е свързана със следващата фаза – образуването на планетите.

Третата химическа основа на организма се отнася към периода на появата на ядрата в центъра на звездите, съобщава електронното издание NEWSru. Така в средностатистическия човек има 2 грама цинк, 0.15 грама мед, следи от никел, кобалт, олово и молибден.

По най-неочакван начин химическият анализ косвено потвърждава и библейския разказ за появата на човека, според който той бил създаден от земята.