Германският вестник „Билд” обеща да признае спорния гол на Англия на финала на Световното първенство по футбол през 1966 година, съобщава „Ройтерс”.

Англия печели единствената си световна титла с 4-2 срещу Западна Германия, като единият гол е неправилно зачетен, тъй като топката не преминава голлинията.

Скъпи британци, ако останете в ЕС...ние ще признаем гола на „Уембли”, пише изданието над снимка с прословутия момент в мача на финала преди 50 години.

Снимка 240850

Източник: Туитър

Изданието отбелязва още, че Германия ще бъде без вратар, ако има дузпи между Англия и Германия на някой турнир.

Германия е считана от английските футболни фенове за най-големия съперник. Германия спечели срещу Англия на дузпи на полуфиналите  на Световното първенство през 1990 година и на полуфиналите на Евро 1996.

Продължавайки десетилетната традиция на шеги между двете държави, германският таблоид обеща да сложи кърпи на шезлонги, за да запази най-добрите места за британците на басейна в хотела и да не използва крем против изгаряне като солидарност с изгорелите британци.

Ако Великобритания остане в ЕС, „Билд” също обещава да предостави на всеки по един филм на „Джеймс Бонд”, да върне часовниците с един час назад, за да са в същата часова зона с Великобритания и да въведе ръководство в ЕС, което забранява бирената пияна.

По-рано този месец германското издание Der Spiegel публикува редакторски материал на английски и немски език с призив британците да гласуват за оставане в ЕС.