Историческа грешка" е решението на Арабската лига да замрази членството на Сирия в организацията, тъй като страната ще бъде "подпалена" от гражданска война.

Това заяви иранският шеф на парламентарната комисия по национална сигурност и международна политика Аладин Боруджери, цитиран от агенция „Анатолиа".

Арабската лига пое път, който вътрешно разбива Сирия и действа като спусък за започването на гражданска война", каза Боруджери.

Арабската лига направи историческа грешка след като замрази членството на Сирия в организацията", допълни още Боруджери, който направи своя коментар в иранското посолство в Анкара.

Той подчерта, че сирийският президент Башар ал-Асад трябва да продължи с реформите, защото това е най-доброто решение за спиране на безредиците в страната.

Припомняме, че в събота на извънредно заседание в Кайро 22-членния състав на Арабската лига взе решение за замразяване членството на Сирия в организацията, докато Асад не приложи Арабския план. Според него трябва да се прекрати насилието в страната и да започнат преговори между опозицията и правителството.