Отборът на Черно море се поздрави с десетата си победа от началото на сезона. Варненци се изравниха по точки с лидера ЦСКА, след като заслужено спечелиха домакинството си на Арда с 1:0. "Моряците" доминираха изцяло над опонента си от Кърджали, който по подобие на предходните си срещи отново опитваше да измъкне нулево реми. Не така обаче мислеше халфът на "зелено-белите" Васил Панайотов, който реализира съкрушителното попадение в 81-ата минута.

Черно море - Арда 1:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Черно море - Арда 1:0 (Развой на срещата по минути)

Васил Панайотов вкара единствения гол в мача

Черно море можеше да подсигури трите точки доста по-рано в мача, но под рамката на гостите силно се представи стражът Господинов. Гол на Арда пък правилно бе отменен поради засада в началото на второто полувреме, а единственият точен изстрел за "небесносините" бе дело на Тунгара. А той можеше да сътвори големи щети за домакините, ако не беше страхотното спасяване на Иван Дюлгеров.

Снимка 641021

Източник: startphoto.bg

Началото на двубоя почти веднага предложи интересно положение пред една от двете врати. Черно море получи възможността да изпълнява фаул близо до границата на наказателното поле. Куп играчи на домакините пожелаха да го изпълнят, но Илиан Илиев посочи това да направи Атанас Илиев. №9 на "моряците" отправи много тежък изстрел, който затрудни максимално Анатоли Господинов.

За разлика от мачовете с Лудогорец, ЦСКА и Левски, отбраната на Арда беше близо до капитулация малко след първия съдийски сигнал на Радослав Гидженов. В 4-ата минута Алекс Фернандес се освободи в наказателното поле на кърджалийци и отправи шут, който отиваше към мрежата на съперника, ако на пътя на коженото кълбо не бе застанал Умар Сако.

Снимка 641019

Източник: startphoto.bg

Черно море продължи да бъде отборът с далеч по-качествени офанзивни идеи, а в 11-ата минута изстрел на Наско Илиев беше блокиран от бранител на Арда. Варненци опитваха да градят играта си чрез повече подавания, докато опонентът им дебнеше изцяло шансове за някоя светкавична контра.

Националът Преслав Боруков беше първият, който вдъхна малко живот в атакуващ план за Арда с настъпването на 19-ата минута. Юношата на Левски ангажира със себе си отбраната на Черно море, но подаването му не бе синхронизирано с включването на Тунгара.

В 35-ата минута Иван Коконов можеше да накаже бившите си работодатели от Черно море, след като отправи авантюристичен изстрел от средна дистанция, който обаче ако не бе рикошет в тялото на вражески футболист, твърде вероятно щеше да създаде главоболия за Иван Дюлгеров.

Снимка 641016

Източник: startphoto.bg

Анатоли Господинов продължи да бъде фундаменталната фигура, заради която Арда не допуска гол в своята врата. Малко преди почивката бившият страж на ЦСКА отново бе на точната позиция, като този път спаси "бомба" от над 20 метра на Едгар Пашеко.

Второто полувреме донякъде стартира изненадващо, след като Арда поведе в резултата след гол на Преслав Боруков. Радостта на нападателя обаче бе кратка, тъй като в реално време се видя, че стрелецът е далеч зад последния в защитата на "моряците".

Отговорът на варненци не закъсня и капитанът Даниел Димов беше близо до това да ги дари с желаната преднина. Въпросният се позиционира най-добре при центриране от корнер, но насочването му с глава премина на сантиметри от страничната греда.

Арда дочака своя момент и той настъпи 11 минути преди края на редовното време. Селекцията на Сашо Тунчев разгърна отлична атака през центъра, а бърза размяна на пасове между Боруков и Тунгара изведе последния на стрелкова позиция. И тук някъде големите аплодисменти трябва да бъдат за стража на Черно море - Иван Дюлгеров, който с крак отрази по впечатляващ начин сигурен гол в неговата врата.

Снимка 641015

Източник: startphoto.bg

Напълно заслужено, с оглед случващото се през целия двубой, Черно море достигна до скъпоценното попадение. В герой се превърна любимецът на варненската публика Васко Панайотов. Всичко започна с грешно изчистена топка от Господинов, което позволи на домакините да организират бърза контра. Велислав Василев веднага видя непокрития в полето на Арда - Панайотов, а той спря на гърди и с акробатичен удар не остави шанс на "небесносините" с красив гол за 1:0. Миг по-късно той вече празнуваше близо до трибуните, където беше и неговата любима.

До края селекцията на Илиан Илиев умело съхрани своята преднина и така се поздрави с победа №10 от началото на сезона.

Снимка 641023

Източник: startphoto.bg

В следващия кръг Черно море има трудно гостуване на Хебър, докато Арда приема на свой терен латино селекцията на Берое.