Още от април МВР се подготвя за изборите. Има сформиран щаб, начело на който е главният секретар. Това стана ясно от думите на силовия министър Младен Маринов пред вътрешната парламентарна комисия за подготовката на охраната на вота. 4 милиона лева ще похарчи МВР за изборите. Спецзвено от прокуратурата, ГДНП, ДАНС следи за спокойното протичане на евровота.

Проверени са изборните помещения и секции дали отговарят на изискванията за пожарна безопасност, стана ясно още от думите на министъра. 418 секции не отговарят на изискванията за пожарна безопасност.

4 сигнала има до днешна дата за нарушение на изборния процес. Едно лице е задържано. Един е с повдигнато обвинение за хвърлени камъни по клуб на политическа партия в Добрич. Лицето не харесало изборните материали, залепени на витрината на клуба. 

Малко по-късно, след заседанието на комисията, министърът посочи, че допълнително 4,7 милиона лева предвижда МВР за разход за изборите. Ако се наложи, ще се вземат допълнително от финансовия ресурс на ведомството.

Вътрешният министър Маринов изпраща абитуриент - посреща евродепутати

Вътрешният министър Маринов изпраща абитуриент - посреща евродепутати

Пловдивските футболни фенове били по-остри