Не искам да ставам депутат, защото не мога да си оставя бизнеса на други в такъв сложен икономически момент, заяви вчера бизнесменът Георги Гергов. Не мога да се доверя на никого, и то по време на криза, обясни той, цитиран от "24 Часа".

"Е, ако много се налага, ще размисля", добави Гергов, който присъства на церемония по удостояване на финансовия министър Пламен Орешарски с почетния знак на Медицинския университет в Пловдив. Той му се връчва за съдействието за построяване на нова сграда на Факултета по дентална медицина. Бизнесменът е в настоятелството на вуза.

Гергов разясни още, че имал предложение от соццентралата да се кандидатира и преди 2 месеца бил склонен, но събитията били динамични.

"Какво толкова странно има, след като всичко ми е концентрирано в панаира", учуди се бизнесменът, който е и зам.-шеф на соцорганизацията в Пловдив. Той припомни и как още на последния конгрес на БСП заявил, че не му е възможно да влезе в парламента, тъй като е почетен консул на Руската федерация у нас.

"Там съм поел ред ангажименти, които като човек с морал не мога да изоставя, дори те да нямат нищо против", обясни мажоритарният собственик на Международния панаир. Увери, че ще работи за БСП.

За депутатството още не бил говорил със Сергей Станишев, и ще реши окончателно след като обсъди въпроса с него.

Гергов планира да разшири медиите си и с радио "Нов глас", след като от миналата седмица на пазара излизат вестник и сайт със същото име.

За Орешарски се знае неофицално, че ще е левият кандидат в Пловдив. В града дори се говори, че щял да бъде едновременно водач на пропорционалната листа и мажоритарен.

Той отказа коментар с мотив, че не е уместно това да се обсъжда на празника на вуза.