След девет часа дебати, избрахме своята листа за европейските избори. Надявам се, че с това опровергаваме чужди и наши твърдения, че сме диктаторска и еднолична, вождистка партия. Националният съвет взе своето решение. Ние можем да победим на тези избори и съм сигурна, че ще го направим.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщиха от пресцентъра на червените.

Сергей Станишев - пети в евролистата на БСП
Обновена

Сергей Станишев - пети в евролистата на БСП

Пълно пренареждане на листите

Припомняме, че партията реди с 11-часово гласуване в неделя евролистата си, като заседанието протече драматично заради мястото, което президентът на ПЕС Сергей Станишев трябваше да заеме в нея.

В крайна сметка той остана пети след балотаж.

Националният съвет своята листа за европейските избори със 110 гласа "за", 0 - "против" и 1 - "въздържал се". Бяха напрвени два самоотвода - на Антон Кутев и на Янаки Стоилов.

Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро. Националният съвет реши друго. Няколко пъти, на последните заседания на Националния съвет, другари очакват от мен да кажа, че поемам отговорността за тази листа и за тези избори. Щях да я нося с оставка, ако загубим.

Социалистите гласуват изцяло нова евролиста

Социалистите гласуват изцяло нова евролиста

На таен вот, с бюлетини за всяка кандидатура

Това важеше до днес, до решението на Националният съвет, което уважавам. От тук нататък за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет. Пожелавам ви успех и съм сигурна в победата, каза още Нинова.

Премиерът Бойко Борисов се подигра с листата на БСП.

По думите му тя била на принципа - шионин, Държавна сигурност, шпионин, Държавна сигурност.