Главният прокурор Цацаров иска имунитета на кандидат за кмет. Броени дни преди местния вот у нас кандидатът за кметския стол в село Узунджово, Хасковско Деян Ванчев ще бъде разследван за изборни престъпления.

Хасковската районна прокуратура съобщава, че Ванчев, издигнат от коалиция, е нарушил закона с действия по организиране купуването на гласове, като през месец септември и първата половина на месец октомври  в Хасково чрез търсене на съучастници, методи на контролиран вот и събиране лични данни на лица, притежаващи активно избирателно право, е организирал предлагането и даването на парични суми, за да стимулира местни да дадат гласа си за него.

Според прокуратурата престъплението е било в продължителен времеви период, а  до момента е установено, че Ванчев е предложил на едно лице 30 лева, като е дал на други петима по 40 лева, за да гласуват за него. В края на септември пък порочният кандидат е осигурил имотна облага на двама избиратели с обещанието, че те пък ще привлекат още четирима гласоподаватели в негова полза.

Цацаров вече е внесъл искане до ЦИК за сваляне на имунитета на кандидата, като се очаква той да бъде задържан и привлечен като обвиняем за извършените от него престъпления против политическите права на гражданите.