Антимафиоти от Пазарджик реализираха два случая, свързани с притежаване на фалшиви банкови карти и нерегламентирано теглене на парични суми от банкомати. При първия е неутрализирана организирана престъпна група, действала на територията на няколко големи града.

Акцията е проведена съвместно със служители от сектор „Фалшификации" при Дирекция „Противодействие на организираната и тежка престъпност" и РУ-Пирдоп, под ръководството и наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

На 21 и 22 юли антимафиотите атакували адреси на територията на София, Пирдоп, Златица и софийското с.Антон.

При извършените претърсвания били иззети множество пластики на банкови дебитни и кредитни карти, компютърни конфигурации и техника.

Задържани са Н.П.(28г.), С.С./35г./, И.Ч./31г./ и Н.Ш./25г./ от Пирдоп, С.Ц./29г./ и М.В./40г./, и двамата от София.

Два грама бяло прахообразно вещество - кокаин било открито у М.В. В хода на разследването било установено, че членовете на групата извършвали незаконна дейност, като изготвяли фалшиви банкови карти, с които били извършвани десетки транзакции от банкомати в страната.

В понеделник следобед на изхода от Панагюрище по посока за областния град пазарджишките антимафиоти извършили проверка на лек автомобил „Форд Фиеста", управляван от И.И./37г./ от Пазарджик. В него били открити 13 заготовки на фалшиви банкови карти и преносим компютър. Малко по-късно от жилището му била иззета и компютърна конфигурация.

И седмината мъже, установени при разследването на двата случая са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Окръжната прокуратура в Пазарджик е удължила срока на ареста за 72 часа.

Предстои внасяне на искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража".