В Софийски районен съд започва дело срещу Теменужка Петрова-Кайлитска, обвинена за кражба на автомобил. Делото се води в отсъствие на подсъдимата, която се представлява от служебен защитник, съобщават от пресцентъра на Съюза за стопанска инициатива.

Кайлитска от две години е обявена за „основен свидетел на прокуратурата" по делото „Октопод".
Благодарение и на нейните показания Съюзът за стопанска инициатива и фирмите, членуващи в него, бяхме обозначени от близката до правителството медийна група като „перачница на пари, извършила редица финансови и данъчни престъпления" - обвинение, за което все още няма нито едно доказателство, коментират от ССИ.

Впоследствие Кайлитска става и защитен свидетел на прокурор Момчев по делото „Октопод", каквато е и до момента, независимо, че дължи стотици хиляди лева на две лизингови дружества, членове на ССИ, изтъкват още от съюза.

Жалбите в прокуратурата за откраднатите от Кайлитска лизингови автомобили са 12 на брой, което говори за престъпления при условията на рецидив.

От ССИ изразяват недоумение защо „прокуратурата кредитира с доверие показанията й", предвид обстоятелствата, че кражбите са извършени в периода 2008-2009 г., т.е. много преди началото на операция „Октопод".