За днес от 11 часа е насрочена срещата за Банско, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Целта е всички заинтересовани страни да опитат да намерят консенсусно решение по въпросите, свързани с управлението на ски зоната.

Срещата е насрочена от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.

Поканени са министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, туризма Николина Ангелкова, икономиката Божидар Лукарски, спорта Красен Кралев, председателите на ресорните парламентарни комисии, представители на неправителствения сектор, община Банско и концесионера „Юлен“ АД.

Заради големия обществен интерес, срещата ще може да бъде проследена онлайн от 11 часа на заглавната интернет страница на МОСВ

Припомняме, че в края на февруари от Министерски съвет съобщиха, че докладът на междуведомствената работна група относно концесионния договор за ски зона Банско няма да бъде внесен за разглеждане на правителствено заседание. По-късно премиерът обяви, че е готов да прекрати концесията за Банско.

Миналата седмица членовете на Съвета за развитие единодушно подкрепиха предложението на междуведомствената експертна работна група за изменение и допълнение на Договора за предоставяне на концесия върху защитена територия – изключителна държавна собственост, представляваща част от Национален парк „Пирин“, община Банско, област Благоевград.

Приемането му единодушно обаче от комисията предизвика поредните протести на еколози и съответно на привърженици да концесионера тази сутрин.