БДЖСъс заповед на министъра на транспорта и съобщенията Пламен Петров, от поста изпълнителен директор на “Български държавни железници” ЕАД се освобождава Владимир Дунчев. На негово място за изпълнителен директор на “БДЖ” ЕАД и член на Съвета на директорите на дружеството се назначава Георги Нешев.

От 1990 до 1993 г. той е работил като финансов инспектор на ДФ “Интерхотели”, от 1997 до 1999 г. е бил директор Дирекция “Материално техническо снабдяване и пласмент” в НК “БДЖ”. Работил е като финансов мениджър в ирландско-руска офшорна компания, икономист в частна счетоводна фирма, прокурист в “Джей и Ел Център” и главен експерт в отдел “Недвижими имоти” към ИА “Управление на частната държавна собственост на Министерството на отбраната” до 2002 г.

Георги Нешев е завършил ВФСИ “Д.А.Ценов”, специалност “Финанси и кредит” през 1990 г. в гр. Свищов. В Стопанската академия получава следдипломна квалификация по специалност “Мениджмънт на транспорта”, а през 1999 г. се квалифицира по мениджмънт в НК “БДЖ”.