От сега още е установено, че превозвачът, собственик на причинилия трагедията край Ямбол автобус, има съществени пропуски, тъй като водачът е трябвало да премине психологическо изследване, каквото той не е направил.

Това е мнението на изпълнителният директор на „Автомобилна администрация" Володя Киров, който в момента пътува км мястото на произшествието край Ямбол.

Шофьорът е на 61 години и съгласно действащата нормативна уредба той е трябвало да мине психологическо изследване преди 3 години.

Отговорността е както негова лична, така и на превозвача, който го е наел", посочи Киров, цитиран от БНР.

Всички проверки на Министерство на транспорта ще бъдат дадени на разположение на следствието, което прокуратурата вече е започнала.
От ведомството посочиха, че автобусът е преминал действително на технически преглед на 12 май в град Елхово. Проверка на фирмата собственик също е започнала.

В същото време обаче според шефа на транспортната парламентарна комисия Йордан Мирчев буди съмнение прегледът на автобуса "Чавдар", който е извършен в Елхово, а не в Ямбол.

Недопустимо е да е минал технически преглед на 12 май и две седмици по-късно да му откажат спирачките. По думите на Мирчев има много пропуски при техническите прегледи, а контролът е занижен.