„Ранобудните студенти", окупирали СУ, коментираха изявление на образователния министър Клисарова.

Вчера Анелия Клисарова заяви в Добрич, че не бива да се допуска да има риск за нулева учебна година в университетите, но това зависи от студентите.

По повод разрастващия се студентски протест срещу правителството министърът коментира, че всеки млад човек има право и трябва да изразява гражданската си позиция.

"Нека да помислим правилно ли е това да се случва в университета? Защото има и много млади хора, които имат друга гражданска позиция, трябва да уважим и тяхната. Не бива образованието да бъде свързано с политиката, ако искаме да имаме добро образование", заяви още тя.

"Аз съм готова да дискутирам със студентите по всички проблеми и то по всяко време - не защото сега има протести. Студентите знаят, че Стратегията за висшето образование ще бъде обсъждана с тях", добави Клисарова.

Разбира се, че темата за образованието силно ни интересува, пишат „окупаторите".
Според нас образованието трябва да е приоритет за всеки, искащ да управлява България. НО, по никакъв начин няма да обсъждаме тази тема с представители на това изчерпало кредита си на доверие правителство, подчертават студентите.

Нашите изисквания по тази тема ще бъдат предоставени на следващите властимащи, които и да са те. Вече поставихме своите условия за среща с Пламен Орешарски, в която да изложим своите аргументи за оставка. В дебат с неговите министри твърдо няма да влизаме, заключават студентите в съобщението.