Във Великобритания и Гибралтар има общо 46,5 млн. избиратели, които имат право да гласуват в референдума на 23 юни за членството в Европейския съюз, съобщи избирателната комисия, цитирана от "Ройтерс".

"Данните от 382 избирателни района показват, че в Обединеното кралство и Гибралтар има регистрирани 46 499 537 избиратели. Това е числото на избирателите с право да гласуват в референдума в четвъртък", се казва в съобщението на избирателната комисия.

Гласуването ще определи бъдещето на Европа, но социологическите проучвания показват общо взето изравнени сили между "за" и "против".

Снощи прочути сгради във Великобритания бяха осветени в цветовете на националния флаг "Юниън Джак" и на тях се появиха надписи "Гласувайте за оставане" в кампанията за утрешния референдум за членството в ЕС.

В кампанията бяха включени галерията за модерно изкуство "Тейт" в Лондон, замъкът в Единбург и търговския комплекс "Бул Ринг" в Бирмингам. Осветяването на прочутите сгради бе организирано от официалната кампания за оставане в ЕС - "По-силни в Европа".