Въоръжени държаха заложници в магазин близо до Париж, съобщава „Агенция „Франс прес", позовавайки се на информация от полицията.

Полицейски източници информират, че бил направен опит за грабеж в северното парижко предградие Вилньов-ла-Гарен.

Първоначално се съобщаваше за 10 души, но впоследствие стана ясно, че заложниците са били 18.

На мястото са изпратени екипи на спецчастите.

Полицията е спряла целия трафик в района около търговския център „Куарц". Всички магазини наоколо също са били затворени.

Около 6.30 часа местно време двама или трима въоръжени нападатели влезли в магазин „Праймарк", като се предполага, че първоначалното им намерение е било въоръжен грабеж", обясни полицейски източник, пожелал анонимност, цитиран от АФП.

По данни на полицията групата въоръжени e нахлулa в магазина, който се намира в търговски център в предградието на Париж. Вътре били блокирани 10 души.

Магазинът „Праймарк" е заграден от екипи на спецчастите.

Официален представител съобщава, че не е ясно дали хората, които са били блокирани в магазина, са взети за заложници или са се скрили от въоръжените нападатели. Те са служители на магазина.

За момента няма индикации дали заподозрените за днешния инцидент, северно от Париж, са свързани с тероризъм.

Франция остава под повишена тревога за сигурността след клането в офис на сатиричното списание „Шарли Ебдо" през януари, извършена от въоръжени, свързани с „Ал Кайда", както и атаката, при която вдъхновен от „Ислямска държава" въоръжен уби четирима в еврейски супермаркет.

Заложническата драма приключи, след като специалните части евакуираха 18 души от търговския център. Не се съобщава за пострадали. Полицията издирва трима въоръжени, които са избягали.

По информация на ITV единият от мъжете бил разпознат като служител на магазина.

Няколко часа след освобождаването на заложниците, похитителите все още не са заловени.