Карта на летището в Брюксел е била открита в жилище в гръцката столица Атина, в което е живял смятаният за "мозък" на терористичните атаки в Париж на 13 ноември Абделхамид Абаауд, съобщава ТАСС, позовавайки се на белгийската агенция „Белга”.  

"Чертежи и схеми на летище Брюксел са били намерени в компютър и във флашка в жилище в Атина, в което през януари 2015 г. е живял Абделхамид Абаауд, един от организаторите на парижките атентати”, посочва „Белга”.

По-рано тази информация е била разпространена от гръцките медии, които са се позовали на източници от местната полиция. Гръцката прокуратура не е потвърдила пред белгийската агенция тази информация. Вместо това гръцкият новинарски сайт Sky отбелязва трудностите при взаимодействието между белгийските и гръцките власти по въпроса с обмена на данни.

Припомняме, през февруари 2015 г. при антитерористична операция в Белгия бяха открити документи, които свидетелстват за подготовката на големи терористични актове на територията на страната. Главатарят на терористичната клетка Абделхамид Абаауд се изплъзна от арестуване, защото в момента на хайката се е намирал в Сирия.

Абаауд бе убит от френската полиция няколко дни след терористичните атаки в Париж при антитерористична операция в парижкото предградие Сен Дени.