Две експлозии бяха чути тази нощ в квартала Баб ал Азизия в либийската столица Триполи, съобщи АФП. Именно там се намира резиденцията на лидера Муамар Кадафи. В района се е издигнал стълб бял дим, чули са се и сирени на линейка.

По информация на агенцията обект на въздушните удари на НАТО са две правителствени постройки, които са обхванати от пламъци. Става въпрос за сградата на службите за сигурност и тази на либийското министерство за инспекция и народен контрол. Пожарите са избухнали около 3 ч. посред нощ. Не се съобщава за загинали при атаките на Алианса, но има ранени.

Сред тях е и министърът на инспекцията и народен контрол.

АФП отбелязва още, че според говорител на правителството от структурата на бунтовниците - Преходния национален съвет, са поискали от НАТО да удари сградата на министерството, който е главният орган за борба с корупцията  в страната.

По думите на Муса Ибрахим въстаналите са настояли за това, защото във ведомството е имало данни за техни представители, уличени в корупционни практики и чрез унищожаването му информациите ще бъдат заличени.

В същия квартал на Триполи вчера вечерта имаше други три експлозии. От няколко седмици районът е мишена на въздушните удари на НАТО, припомня още агенцията.

Също тази нощ кораби на НАТО в Либия предотвратиха влизане на катер с експлозиви в пристанището на град Мисрата.