Журналистите помолиха говорителя на Кремъл Дмитрий Песков да коментира изявления на кандидата за президент на САЩ Доналд Тръмп, че той бил заплашил руския президент Владимир Путин да удари Москва, ако Русия се насочи срещу Украйна, съобщава Би Би Си

"Ние все още предпочитаме да декларираме много отговорна позиция по отношение на неоповестяването на съдържанието на разговорите, които се водят на най-високо ниво", отговори Песков (цитиран на Интерфакс).

"Редица световни лидери не се придържат към тази позиция и не спазват такава информационна "хигиена" в случая", продължи представителят на Кремъл. "Разбира се, сега има много разгорещени и много емоционални изявления в Съединените щати като част от предизборната кампания", добави Песков.

В понеделник руските медии обърнаха внимание на материала на Wall Street Journal, публикуван на 18 октомври. Тръмп разговаря с журналисти на изданието и между другото твърди, че е заплашил Путин да удари Москва.

"Казах на Путин: "Владимир, имаме отлични отношения. Разбирах се добре с него, той има различен характер, ще ви кажа, много различен от другите, познавах го много добре. Казах: "Владимир, ако отидеш в Украйна, ще те ударя толкова силно, че дори няма да повярваш", цитира публикацията отговора на Тръмп.

"Ще ударя точно в центъра на шибаната Москва. Казах: "Ние сме приятели, не искам да правя това, но нямам избор". Той отговори: "Няма за какво".

Тръмп обвини Зеленски за избухването на войната в Украйна

Тръмп обвини Зеленски за избухването на войната в Украйна

Бившият президент републиканец често е критикувал Зеленски, наричайки го многократно "най-великият търговец на Земята"