В Москва беше представено новото социално движение „Антимайдан". Основната цел на тази организация е да противодейства на опозиционните сили, които желаят да организират в Русия антиправителствени митинги по украински сценарий, съобщава РИА „Новости".

„Майданът в Украйна не възникна за един ден. Той се разгръщаше стъпка по стъпка. Там се плащаха пари - за присъствие, за всеки хвърлен камък или бутилка. Ясно е, че при процесите, които понастоящем текат в Русия, това е пробен камък. Но ние разбираме, че всички улични движения и цветни революции водят до кръв, че от тях страдат предимно деца, жени и старци. Разбира се, ние ще противодействаме на това движение на всеки етап. Като начало ние днес ще се съберем там, където опозицията си урежда среща. Ние просто ще се погледнем един друг в очите, ще погледнем в очите тези младежи, които лъжат", обясни членът на инициативната група и първи заместник-председател на Всеруската обществена организация „Бойно братство" Дмитрий Саблин.

Също така в движението "Антимайдан" влизат президентът на мотоклуб „Нощни вълци" Александър Залдостанов, писателят и публицистът Николай Стариков, участникът в сраженията в Афганистан, два пъти кавалер на Ордена „Червена звезда" Вячеслав Шабанов, световната шампионка по бой без правила (ММА) Юлия Березикова.

В скоро време по думите на инициативната група, движението ще бъде регистрирано официално, като неговияТ състав ще включва голямо количество общественици, известни личности и обикновени руснаци. Една от целите на създателите на „Антимайдана" е да направят движението международно.