В окупирания град Бердянск, разположен в Запорожка област, в неделя, е извършен атентат, в резултат на който е загинал колаборационист, съобщава Главното разузнавателно управление (ГУР) на Министерството на отбраната на Украйна в своя канал в "Телеграм"

Според информацията от ГУР, жертвата на взрива е сътрудникът Евгений Ананиевски, който бил един от организаторите на местата за изтезания в Бердянската изправителна колония № 77. Лек автомобил "Форд", който бил на Ананиевски, е избухнал около 9:40 часа на 5 май.

По думите на представителите на ГУР, взривното устройство е било поставено под автомобила, като в резултат на взрива Ананиевски е починал на място.

Същевременно, Следственият комитет на Руската федерация съобщи, че е образувано наказателно дело срещу неизвестен извършител за "убийството" на служител на поправителната колония в Бердянск. В съобщението се казва, че под колата на жертвата са били заложени самоделни експлозиви, което е предизвикало взрива и нанесло смъртоносни рани на Ананиевски.