В неделя ще получите ясен отговор ще подкрепи или не БСП "Има такъв народ" за нов кабинет, каза след разговорите в президентството Корнелия Нинова. Тогава ще заседава Националния съвет на "столетницата". На разговорите с партията на Трифонов БСП ще сложи на масата своите конкретни приоритети и виждания за политики, като ще се опита да намери компромис с първата политическа сила.

"Ще има неща, които ще предложим, и неща от които няма да отстъпим", категорична бе Нинова без обаче да влиза в конкретика какви ще са червените линии.

Нинова пред Радев: Утре сме на разговори с ИТН, надявам се не последни

Нинова пред Радев: Утре сме на разговори с ИТН, надявам се не последни

Задочна похвала към партията на Трифонов отправи Нинова

Нинова отново ясно заяви, че БСП, ако третият мандат им бъде връчен, ще предложат правителство. Освен това - в състава на кабинета щели да влязат и фигури от служебния такъв - засега обаче кои ще бъдат запазени в тайна.

Едно е сигурно - самата Нинова няма да се кандидатира за премиер, отговори тя на въпрос на News.bg. "Смятам, че в тази ситуация никой от политическите лидери не трябва да настоява неговата фигура да е премиерската. Това би взривило всякакъв диалог", каза председателят на БСП.

анкета

Доволни ли сте от изборния резулат?

Виж резултати

Естествено 22.5%

Изборите не бяха честни 17.9%

Замириса на протести 13.9%

Датата 24.10 е идеална за следващите избори 40.8%

Какви избори? Лято е все пак 4.9%

Припомняме, още вчера от ИТН обявиха, че на разговори за подкрепа на правителство на ИТН ще бъдат поканени и БСП, и ДПС, тъй като чисто математически сметките не излизат.

На консултации в президентството преди БСП минаха само от "Има такъв народ" като най-голяма парламентарна група, тъй като от ГЕРБ тази сутрин обявиха, че няма да участват в консултациите, тъй като така или иначе не участват и в разговорите и за тях ще бъде чест да са опозиция.