Закон за горивата трябва да има. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов в парламентарната комисия за борба с контрабандата.

Той обясни, че в Министерство на икономиката ще има ресорен заместник-министър. Дейността по контрола на пазара на горива се поема от Александър Манолев. Припомняме, той бе номиниран за министър на транспорта, но се оттегли и се върна в икономическото министерство.

Александър Манолев се отказва от министерския пост

Александър Манолев се отказва от министерския пост

Беше номиниран на мястото на Ивайло Московски

След като бе приет закон за горивата отговорности се възлагат на ведомството. Работна група в състав от други министерства ще трябва да изготви наредба за изпълнение на закона. Тя пак ще е под ръководството на Александър Манолев.

В икономическото министерство ще има и нарочна дирекция, стана ясно от думите на министър Караниколов. Регулиране на икономически дейности ще е името на новата дирекция. Неин директор ще е Теменужка Янкова.

"Тежък закон, нова материя е", коментира Караниколов. Министърът увери, че в срок ще бъдат изготвени всички нужни нормативни промени.

След мъжки разговор Манолев се оттегля

След мъжки разговор Манолев се оттегля

Премиерът ще реши дали да остане зам.-министър на икономиката

Оказва се, че поне 50 чиновници ще работят в новата дирекция. Затова нямало място за нея в Министерство на икономиката.

Емил Караниколов обаче имал уверението и на другите ведомства, че ще се осигурят помещенията за настаняване на новата дирекция.

На 31 август, тримата министри Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев подадоха оставки, след искане на премиера Бойко Борисов. По този начин те поеха отговорност за трагичната катастрофа край Своге, отнела 17 живота.

Управляващите се разбраха и за трите оставки

Управляващите се разбраха и за трите оставки

Главсекът Младен Маринов става вътрешен министър

Въпреки напрежението, които се създаде, след Коалиционен съвет управляващите се разбраха за оставките., а номинирани за нови министри бяха главсекът Младен Маринов, Петя Аврамова и Александър Манолев.

На 13 септември председателят на парламента Цвета Караянчева информира, че не е постъпил указ от държавния глава за освобождаване на Младен Маринов като главен секретар на МВР.

Заради липсата на реакция от президента не бяха гласувани оставките и съответно новия състав на правителството.

КРИБ пише на Борисов в подкрепа на Александър Манолев

КРИБ пише на Борисов в подкрепа на Александър Манолев

Убедени са, че ще бъде добър министър на транспорта

В същия ден след разговор с премиера Борисов, Манолев обясни,че е помолил да бъде оттеглена номинацията му за транспортен министър. Като причина той обяви появилите се тогава медийни пубикации срещу него. 

Манолев разясни, че вижда още координирана атака срещу себе си и целия кабинет.