Чешкият премиер в оставка Андрей Бабиш отрече да е изпращал на Бойко Борисов документи относно сделката за ЧЕЗ България, съобщи bTV.

Бабиш готов да даде документите по сделката на ЧЕЗ

Бабиш готов да даде документите по сделката на ЧЕЗ

Проверката в Чехия сочи, че проблеми няма

Пред държавната информационна агенция в Чехия Бабиш заяви, че премиерът Борисов го е информирал, че има сериозни съмнения около сделката. Бабиш от своя страна обяснил на Борисов как е станала сделката от чешка страна. "Не харесвахме особено предложението за покупка, но Министерството на финансите ни увери на няколко пъти, че компанията е прозрачна, парите са прозрачни и Надзорният съвет е одобрил сделката", обяснява още Бабиш. Той обаче категорично отрича да е изпращал документи относно сделката към България.

В същото време от правителството посочват, че Бабиш е изпратил информация относно сделката и данните са били заведени в секретното деловодство на Народното събрание.

Снимка 342830

Източник: МС

Правителството светкавично внесло в НС информацията от Чехия за ЧЕЗ

Правителството светкавично внесло в НС информацията от Чехия за ЧЕЗ

Това е първата официална информация

"Като разгледах това, което премиерът на Чехия ми изпрати сега - в момента, в който го получих, дойдох да го засекретим и да го кажем на хората, защото има и банкова информация, и виждам руско-грузински офшорки, руски банки, български, и то от тези, които и преди по някаква причина са имали проблеми." Това заяви вчера в парламента Бойко Борисов. Той дори заподозря сценарий за сваляне на правителството около сделката на ЧЕЗ и "Инерком".

Премиерът на Чехия шокиран от случващото с ЧЕЗ България

Премиерът на Чехия шокиран от случващото с ЧЕЗ България

Ръководството на ЧЕЗ ще обяснява обстоятелствата около сделката пред Надзорния съвет