Между "Изправи се.БГ! Ние идваме" и "Има такъв народ" общите неща са целите да се смени управлението на модела "Борисов" и социалните и икономическите политики. Това заяви Арман Бабикян в сутрешния блок на БНТ.

По-лесно се говори в сегашното 46-то Народно събрание. Има основа за диалог за съставяне на кабинет, но докъде ще се стигне, щяло да стане ясно на финала, посочи той. Почти не се говори за имена, говори се за политики, приоритети и взаимно информиране. Първо трябва да бъде ясно какво ще се прави в България и след това кой може да изпълни политиката най-добре, уточни Бабикян.

Трябва да разговаряме как конкретно се срещаме в една бъдеща програма, но трябва много да внимаваме "пипалата на миналото да не стигнат до властта". Олигархията е гъвкава и минава като вода между камъните, защото има огромен финансов ресурс и интереси, изтъкна Бабикян.

Припокриване, почти пълно, установиха Манолова и Йорданов

Припокриване, почти пълно, установиха Манолова и Йорданов

Хаджигенов: Ако ДПС решат да гласуват за кабинета, никой не може да ги спре

По думите му може да се намери добра пресечна точка, но е въпрос на разговори, пресечна точка, воля и таланти. На "Изправи се.БГ! Ние идваме" не им е предлагана коалиция, ако им бъде предложена такава, ще се изкажат. От нас се иска да подкрепим един кабинет и една програма за управление. Щом ние подкрепим нещо подобно, значи, че 150 000 души са го направили, отбеляза той и настоя да се прави икономика на знанието, а не икономиката на асфалта.

"Важно е Слави Трифонов да даде гаранциите си и трябва да чуем него. Нормално е персоналният носител на отговорността да каже своето мнение", призова Бабикян.

"Изправи се.БГ! Ние идваме" не преговаря нито с БСП, нито с ДПС, защото не са мандатоносител. Бабикян се надява президентът да даде достатъчно време на партиите да се разберат за съставянето на кабинет.

Той увери, че страстите в парламентарната група на "Изправи се.БГ! Ние идваме" са чудесни и безпрепятствени.

Припомняме, в последните три дни от миналата седмица от "Има такъв народ" проведоха серия от разговори с парламентарно представените партии - започнаха от "Демократична България" в петък, в събота бяха срещите с "Изправи се! Ние идваме" и БСП, а последни беше срещата и с ДПС. Още миналата седмица от партията на Слави Трифонов обявиха, че на разговори няма да бъдат поканени единствено от ГЕРБ.

Всички среща завършиха с резултат - стиковане на политики, но и проведен разговор за персоналния състав на кабинета и фигурата на министър-председателя.