Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев също упражни правото си на глас. Той успя да гласува с машина от третия опит, след като имаше проблем с устройството.

Той отдаде проблемите с машините за гласуването на непремерените промени в Изборния кодекс, които са сменели хартията, грамажа и процеса като цяло.

По думите му трябва да се даде ясна посока на страната към нормален европейски живот и нормални доходи. От дълго време стоим в "Отновото", крайно време е да тръгнем напред, каза още той.

Избираме депутатите си за 49-то Народно събрание
на живо

Избираме депутатите си за 49-то Народно събрание

27.27% избирателна активност към 16 ч. измери ЦИК

В коментара си съпредседателят на ПП посочи "Информационно обслужване" като отговорни за машинното гласуване и от държавното дружество не закъсняха с отговора си. 

"Информационно обслужване" никога не е имало и няма отношение към дейностите по реализация на машинното гласуване и техническото обезпечаване на машините за гласуване, заявиха от дружеството. 

Искаме още веднъж да припомним, че съгласно Изборния кодекс "Информационно обслужване" единствено е изпълнител на организацията и технологията на компютърната обработка на данните в РИК и в ЦИК от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, включително от машинното гласуване.